Domácí kmínový chléb

Ingredience

300 ml vody, 1 lžíce oleje, 2 lžičky soli, 1 necelá lžička cukru, 500 g hladké mouky, 5 lžic žitné mouky, 3 lžíce pšeničných otrub, 1 lžíce kmínu, 1 lžička chlebového koření, 20 g čerstvého droždí

Postup

Suroviny vložíme v uvedeném pořadí do nádoby pekárny a spustíme program příprava těsta (hnětení a kynutí).

Nakynuté těsto na vále znovu propracujeme, zformujeme šišku a uložíme do ošatky vysypané moukou. Znovu necháme nakynout.

Nakynutý chléb opatrně vyklopíme na plech vyložený papírem na pečení, zlehka ometeme přebytečnou mouku, chléb potřeme slanou vodou a posypeme kmínem.

Vložíme do trouby vyhřáté na 210°C. Po 15 minutách ztlumíme a dopečeme asi další půl hodiny. Upečený chléb musí znít při zaklepání dutě.

Domácí kmínový chléb
Domácí kmínový chléb
Domácí kmínový chléb
Domácí kmínový chléb
Domácí kmínový chléb
Domácí kmínový chléb
Domácí kmínový chléb

Přidáno: 10.1.2013