Čokobanánový dort

Ingredience

korpus: 250 ml bílků (7), 250 g cukru krupice, 130 ml žloutků (8), trochu strouhané pomerančové kůry, 130 ml oleje, 70 g kakaového prášku, 50 g hrubé mouky, 130 g hladké mouky, špetka mleté skořice
náplň: 500 ml smetany ke šlehání, 2 sáčky vanilkového cukru, 150 g banánového zeesanu, 125 g vody, 2 zralé banány (ne hnědé)
poleva: 200 ml smetany ke šlehání, 150 g hořké čokolády
dále: rum, modelovací čokoláda, čokoládové lanýže,pařížská šlehačka , čokoládové filigránky

Postup

Upečeme kakaový korpus a necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne. Studený korpus dvakrát vodorovně rozkrojíme, prokapame podle chuti rumem a promažeme banánovou šlehačkou. Část si necháme na potření celého dortu zvenku, stačí tenká vrstvička na vyrovnání nerovností. Dáme do ledničky vychladit. Ztuhlý vychlazený dort polijeme čokoládovou polevou a necháme ji ztuhnout. Z modelovací čokolády rozválíme dlouhý pruh a nakrájíme z něho úzké trojúhelníky. Ty nalepíme po obvodu dortu a špičky trochu ohneme. Dort dozdobíme pařížskou šlehačkou, čokoládovými lanýži a filigránkami. Pro slavnostní příležitost můžeme dort převázat mašlí.

Čokobanánový dort
Čokobanánový dort
Čokobanánový dort
Čokobanánový dort
Čokobanánový dort
Čokobanánový dort
Čokobanánový dort
Čokobanánový dort

Přidáno: 6.11.2009