Čokoládový s čokoládou

Ingredience

korpus: 6 vajec, 240 g cukru krupice, 220 g hladké mouky, 20 g kakaa, 6 lžic oleje

náplň: 700 g pařížské šlehačky

krém: 150 g másla, 2 lžíce nutelly

dále: rum, meruňková marmeláda, čokoládová zrcadlová poleva, čokoládové ozdoby

Postup

Korpus upečeme ve formě o průměru 24 cm a necháme vychladnout (nejlépe do druhého dne).

Vychladlý korpus dvakrát prokrojíme, prokapame rumem, promažeme marmeládou a naplníme pařížskou šlehačku. Dáme ztuhnout do ledničky.

Máslo s nutellou ušleháme na hladký nadýchaný krém a tím pomažeme celý povrch dortu. Opět necháme ztuhnout v ledničce.

Polevu zahřejeme ve vodní lázni na 50°C a dort jí celý polijeme.

Libovolně dozdobíme čokoládovými ozdobami.

Přidáno: 28.3.2016