Česneková cuketa

Ingredience

2-3 cukety (podle počtu strávníků), 5-6 stroužků česneku (podle chuti), sůl, olivový olej, citron

Postup

Cukety oloupeme a pokrájíme na malé kousky. Máme-li mladé cuketky, loupat nemusíme. Můžeme také použít vydlabané vnitřky cuket, které nám zbyly z přípravy jiného receptu.

Na pánvi rozpálíme malé množství oleje, přisypeme cuketu a osolíme. Za častého míchání dusíme, dokud se nevypaří voda, kterou cuketa pustila.

Přidáme rozmačkaný česnek, promícháme a odstavíme. Zalijeme citronovou šťávou z půlky až jednoho citronu (podle velikosti), promícháme a směs urovnáme na větší talíř. Necháme vychladnout.

Po vychladnutí cuketu zakapeme olivovým panenským olejem (cca 4 lžíce) a ozdobíme plátky citronu a zelenou petrželkou nebo bazalkou.

Podáváme s tence nakrájenou čerstvou bagetou jako předkrm, svačinu nebo lehkou letní večeři.

Česneková cuketa
Česneková cuketa
Česneková cuketa
Česneková cuketa
Česneková cuketa

zdroj: http://www.youtube.com/watch?v=Cs-lOoGrVy0

Přidáno: 18.7.2013