Česneková cuketa
Ingredience
2-3 cukety (podle počtu strávníků), 5-6 stroužků česneku (podle chuti), sůl, olivový olej, citron
Postup
Cukety oloupeme a pokrájíme na malé kousky. Máme-li mladé cuketky, loupat nemusíme. Můžeme také použít vydlabané vnitřky cuket, které nám zbyly z přípravy jiného receptu.
Na pánvi rozpálíme malé množství oleje, přisypeme cuketu a osolíme. Za častého míchání dusíme, dokud se nevypaří voda, kterou cuketa pustila.
Přidáme rozmačkaný česnek, promícháme a odstavíme. Zalijeme citronovou šťávou z půlky až jednoho citronu (podle velikosti), promícháme a směs urovnáme na větší talíř. Necháme vychladnout.
Po vychladnutí cuketu zakapeme olivovým panenským olejem (cca 4 lžíce) a ozdobíme plátky citronu a zelenou petrželkou nebo bazalkou.
Podáváme s tence nakrájenou čerstvou bagetou jako předkrm, svačinu nebo lehkou letní večeři.
zdroj: http://www.youtube.com/watch?v=Cs-lOoGrVy0
Přidáno: 18.7.2013