Cuketový nákyp
Ingredience
600 g nastrouhané cukety, 3-4 vejce (podle velikosti), 150 g bílého jogurtu, 1 cibule, 6-10 stroužků česneku (podle obliby), sůl, mletý pepř, drcený kmín, velká hrst čerstvého koriandru, 80 g anglické slaniny, 200 g uzeného masa, 80-100 g tvrdého sýra, 180 g polohrubé mouky, 3 lžíce oleje, po půlce červené a žluté papriky
Postup
Cibuli a slaninu pokrájíme nadrobno a společně osmažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Po částečném zchladnutí vmícháme rozmačkaný česnek.
Cuketu nahrubo nastrouháme, osolíme a necháme 30 minut stát.
Uzené a papriky pokrájíme na kostičky, koriandr posekáme nadrobno, sýr nahrubo nastrouháme.
Z cukety slijeme puštěnou vodu a ještě ji vymačkáme rukama. Přidáme žloutky, jogurt a rozmícháme. Osolíme, opepříme, okmínujeme.
Vmícháme mouku, obsah pánve a všechny nakrájené suroviny. Nakonec zlehka zamícháme sníh ušlehaný z bílků a špetky soli.
Těsto nalijeme na vymazaný a strouhankou vysypaný pekáč a vložíme do vyhřáté trouby. Upečeme dorůžova (180°C, cca 60 minut).
Podáváme teplé nebo studené s čerstvou zeleninou.
Přidáno: 12.8.2010