Kakaová buchta z cukety (cukeťák)
Ingredience
250 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 0,5 sáčku skořicového cukru, 3 vejce, špetka soli, 200 ml oleje, 200 ml mléka, 0,5 lžičky skořice, 2 lžíce kakaa, 400 g jemně strouhané cukety, 350 g polohrubé mouky, 1 lžička jedlé sody
Postup
V míse promícháme cukr, žloutky, olej, mléko, skořici a kakao.
Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh.
Do základu v míse vmícháme mouku smíchanou se sodou a cuketu.
Nakonec vmícháme sníh z bílků.
Těsto urovnáme do vyššího plechu vyloženého papírem na pečení a vložíme do vyhřáté trouby (180°C). Pomalu upečeme, zkoušíme špejlí (cca 30-40 minut).
zdroj: Šárka z Valašska
Přidáno: 17.8.2012