Kakaová buchta z cukety (cukeťák)

Ingredience

250 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 0,5 sáčku skořicového cukru, 3 vejce, špetka soli, 200 ml oleje, 200 ml mléka, 0,5 lžičky skořice, 2 lžíce kakaa, 400 g jemně strouhané cukety, 350 g polohrubé mouky, 1 lžička jedlé sody

Postup

V míse promícháme cukr, žloutky, olej, mléko, skořici a kakao.

Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh.

Do základu v míse vmícháme mouku smíchanou se sodou a cuketu.

Nakonec vmícháme sníh z bílků.

Těsto urovnáme do vyššího plechu vyloženého papírem na pečení a vložíme do vyhřáté trouby (180°C). Pomalu upečeme, zkoušíme špejlí (cca 30-40 minut).

Kakaová buchta z cukety (cukeťák)
Kakaová buchta z cukety (cukeťák)

zdroj: Šárka z Valašska

Přidáno: 17.8.2012