Černé trubičky
Ingredience
těsto: 350 g hladké mouky, 150 g moučkového cukru, 180 g másla, 70 g mletých vlašských ořechů, 1 celé vejce, 1 žloutek, 1 lžíce kakaa
krém: 250 g másla, 1 plechovka karamelového salka, 1-2 lžíce rumu
na dokončení: čokoládová poleva
Postup
Na vál prosejeme mouku s cukrem, přidáme ostatní suroviny a vypracujeme hladké těsto.
Rozválíme je na tloušťku 2 mm a rádélkem nakrájíme obdélníčky 4 x 5-6 cm. Natáčíme je na suché trubičky a klademe na plech s papírem na pečení spojem dolů.
Pečeme při 180°C 10 minut.
Vychladlé trubičky naplníme krémem a konce namočíme do čokoládové polevy.
Příprava krému: máslo ušleháme do pěny a po částech zašleháme salko. Nakonec vešleháme rum.
Přidáno: 17.12.2024