Chilli-čokoládové polibky
Ingredience
100 g smetany ke šlehání, 250 g hořké čokolády, špetka chilli, 120 g másla, 2 lžíce moučkového cukru, kakao holandského typu
Postup
Smetanu s chilli přivedeme k varu, odstavíme a nasypeme do ní rozlámanou čokoládu. Necháme rozpustit a mícháme, dokud nevznikne hladká hmota. Necháme ji vychladnout tak, aby pořád zůstala krémová.
Máslo s cukrem ušleháme doběla a po částech zašleháme čokoládový krém.
Cukrářským sáčkem nastříkáme malé kopečky na alobal nebo papír na pečení.
Hromádky poprášíme přes sítko kakaovým práškem a dáme do ledničky ztuhnout.
Ztuhlé kousky uložíme do papírových košíčků.





podle magazínu Albert (upraveno)
Přidáno: 21.12.2010