Čokoládová kolečka

Ingredience

těsto: 140 g hladké mouky, 70 g moučkového cukru, 70 g mletých ořechů, 20 g kakaa, špetka skořice, 1 lžička strouhané citronové kůry, 140 g másla

na slepení: 150 g mléčné čokolády

na ozdobu: čokoládová poleva, marcipán

Postup

Z uvedených surovin zpracujeme na vále těsto. Zabalíme je do fólie a necháme odpočinout v ledničce.

Těsto rozválíme na pomoučeném vále, vykrájíme kolečka a upečeme je ve vyhřáté troubě na plechu s papírem na pečení (180°C, 8-10 minut).

Vychladlá kolečka slepujeme po dvou rozpuštěnou čokoládou.

Každý kousek z jedné strany namočíme do čokoládové polevy a ozdobíme libovolným tvarem, vykrojeným z rozváleného marcipánu.

Přidáno: 15.12.2017