Čokoládové rohlíčky s krémem

Ingredience

těsto: 210 g hladké mouky, 70 g moučkového cukru, 20 g kakaa, 40 g mletých ořechů, 1 vanilkový cukr, 0,5 lžičky mleté skořice, citronová kůra, 140 g másla

krém: 300 ml mléka, 1 čokoládový pudink, 250 g másla, 150 g cukru, 100 g hořké čokolády, 2 lžíce rumu

na dokončení: čokoládová poleva

Postup

Na vál prosejeme mouku a moučkový cukr. Přidáme ostatní sypké suroviny a promícháme. K sypké směsi přidáme kousky másla a vypracujeme těsto, které necháme v chladu odpočinout aspoň dvě hodiny.

Kousky těsta natlačíme do formiček (není třeba je vymazávat) a pomalu upečeme (180°C, 10 minut).

Počkáme až přestanou pálit a lehkým klepnutím rohlíčky vyklopíme z formiček.

Na krém uvaříme z mléka a pudinkového prášku hustý pudink a necháme ho vychladnout.

Máslo ušleháme s cukrem do světlé nadýchané pěny a do ní po lžících vešleháme vlažný pudink. Nakonec vešleháme rozpuštěnou vlažnou čokoládu a rum. Krému je dost, na toto množství rohlíčků ho stačí asi polovina. Zbytek můžeme použít na jiné cukroví.

Na vychladlé rohlíčky nastříkáme krém a chvíli je necháme v chladu ztuhnout. Potom je namočíme do čokoládové polevy a necháme zaschnout.

zdroj: Helenčino pečení - Vánoční cukroví (Helena Vybíralová)

Přidáno: 18.12.2024