Hnědá srdíčka s ořechy

Ingredience

těsto: 200 g hladké mouky, 40 g mletých vlašských ořechů, 70 g moučkového cukru, 10 g kakaa, 150 g másla, 1 žloutek

nádivka: 100 g másla, 50 g moučkového cukru, 1 lžíce kakaa, 100 g mletých vlašských ořechů, 60 g rybízové marmelády, 1 lžíce rumu

na ozdobení: čokoládová poleva, drcené pistácie (nesolené)

Postup

Z uvedných surovin vypracujeme na vále hladké těsto a zabalené ve fólii je necháme v ledničce odpočinout.

Pak je rozválíme natenko a vykrájíme srdíčka (nebo jiné tvary). Upečeme je na plechu s papírem na pečení (180°C, 6-8 minut).

Nádivka: máslo ušleháme s cukrem do pěny. Pak vmícháme všechno ostatní.

Polovinu vychladlých srdíček namočíme do polevy a dříve než poleva zaschne, je posypeme podrcenými pistáciemi (možno použít jinou ozdobu - loupané mandle, půlky vlašských ořechů, ...).

Až poleva zaschne, slepíme vždy jedno ozdobené a jedno neozdobené srdíčko nádivkou (není třeba šetřit, je jí dost).

Přidáno: 17.12.2017