Kakaové kostičky
Ingredience
těsto: 400 g hladké mouky, 120 g moučkového cukru, 300 g másla, 30 g kakaa
krém: 250 g smetany ke šlehání, 250 g moučkového cukru, 2 žloutky, 50 g kakaa, 250 g másla, 150 g 100% tuku
na ozdobení: čokoládová poleva
Postup
Z uvedených surovin vypracujeme hladké těsto a necháme v chladu 2 hodiny odpočinout.
Vykrájíme libovolné tvary a upečeme (175°, 8 minut).
Smetanu, cukr, kakao a žloutky dáme do menšího hrnce. Ten vložíme do většího hrnce s horkou vodou a za mírného varu vody šleháme krém do zhoustnutí. Odstavíme, necháme vychladnout a pak uložíme do druhého dne do ledničky.
Druhý den vytáhneme uvařený základ společně s máslem a tukem z ledničky a všechno necháme ohřát na pokojovou teplotu.
Máslo s tukem ušleháme do pěny a po lžících postupně přišleháváme uvařený kakaový základ. Vyšleháme na hladký nadýchaný krém.
Polovinu upečených tvarů rozložíme na vál a cukrářským sáčkem nastříkáme krém. Zlehka přitlačíme další upečený kousek.
Nakonec "kostičky" z jedné strany namočíme do polevy.
Krému je hodně, minimálně na dvě dávky. Pokud cukroví děláme jen jednu dávku, uděláme krémů polovinu, nebo zbytek použijeme do jiného cukroví.
1 dávka - 90 ks







zdroj: http://recepty.vareni.cz
Přidáno: 22.12.2012