Kakaové rohlíčky
Ingredience
160 g hladké mouky, 60 g moučkového cukru, 2 lžíce kakaa, 120 g másla, 1 lžíce rumu
na obalení: moučkový cukru smíchaný s vanilkovým
Postup
Na vál prosijeme mouku s cukrem a kakaem. Přidáme na kousky pokrájené máslo, rum a zpracujeme hladké těsto. Necháme odpočinout v ledničce do druhého dne.
Těsto rozdělíme na menší části, uválíme válečky a rozkrájíme je na malé kousky. Z každého kousku vytvarujeme malý rohlíček a uložíme na plech vyložený papírem na pečení.
Pečeme při 180°C 8-9 minut.
Po vytažení z trouby necháme rohlíčky chvilku na plechu částečně vychladnout. Pak obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.






Přidáno: 4.12.2013