Kakaové rohlíčky s čokoládou
Ingredience
300 g hladké mouky, 350 g moučkového cukru, 3 vrchovaté lžíce kakaa, 250 g stoprocentního tuku (iva, omega)
čokoláda nebo čokoládová poleva
Postup
Na vál prosejeme mouku s cukrem a kakaem.
Studený tuk z ledničky nastrouháme na hrubém struhadle a přidáme k sypké směsi na vále.
Rukama vypracujeme měkké těsto. Trvá to dlouho, tuk se musí rukama zahřát a spojit se sypkou směsí.
Těstem plníme formičky a skládáme na plech. Pečeme 10 minut při 180°C.
Ještě teplé rohlíčky vyklepneme z formiček (jde to snadno, formičky před pečením není třeba vymazávat).
Vychladlé rohlíčky namočíme každým koncem do rozpuštěné čokolády a necháme zaschnout.
Přidáno: 7.12.2019