Kakaové rohlíčky s čokoládou

Ingredience

300 g hladké mouky, 350 g moučkového cukru, 3 vrchovaté lžíce kakaa, 250 g stoprocentního tuku (iva, omega)

čokoláda nebo čokoládová poleva

Postup

Na vál prosejeme mouku s cukrem a kakaem.

Studený tuk z ledničky nastrouháme na hrubém struhadle a přidáme k sypké směsi na vále.

Rukama vypracujeme měkké těsto. Trvá to dlouho, tuk se musí rukama zahřát a spojit se sypkou směsí.

Těstem plníme formičky a skládáme na plech. Pečeme 10 minut při 180°C.

Ještě teplé rohlíčky vyklepneme z formiček (jde to snadno, formičky před pečením není třeba vymazávat).

Vychladlé rohlíčky namočíme každým koncem do rozpuštěné čokolády a necháme zaschnout.

Přidáno: 7.12.2019