Kokosové rohlíčky s krémem
Ingredience
těsto: 150 g hladké mouky, 160 g kokosu, 60 g moučkového cukru, 125 g másla, 1 žloutek
krém: 65 g bílků (2 větší), 120 g krystalového cukru, 250 g másla, dřeň z vanilkového lusku nebo 1 lžička vanilkového extraktu
čokoládová poleva na ozdobu
Postup
Na vál prosejeme mouku s cukrem. Přidáme kokos, na kousky pokrájené máslo, žloutek a vypracujeme těsto (je trochu drobivé, ale to nevadí).
Kousky těsta vtlačujeme do formiček (nevymazaných) a skládáme je na plech.
Pečeme při 170°C asi 10 minut (konce rohlíčků začnou lehounce růžovět).
Na krém smícháme bílky s cukrem a ve vodní lázni je za častého zamíchání ruční metličkou zahřejeme na 70°C.
Zahřáté je vyjmeme z vodní lázně a ušleháme dotuha. Potom po kouskách zašleháváme změklé máslo. Nakonec do krému vmícháme vanilkovou dřeň nebo extrakt.
Na polovinu upečených rohlíčků nastříkáme krém a druhou polovinou rohlíčků krém přiklopíme. Dáme je vychladit do ledničky.
Zatím rozehřejeme čokoládovou polevu a až krém v rohlíčkách ztuhne, máčíme jejich konce v polevě.
Přidáno: 18.12.2019