Křehké dvoubarevné rohlíčky

Ingredience

300 g hladké mouky, 80 g moučkového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 200 g másla, 2 žloutky, 1 lžíce kakaa

na obalení: 8 lžic moučkového cukru, 1 sáček vanilkového cukru

Postup

Na vál prosejeme mouku s moučkovým cukrem. Přidáme vanilkový cukr, žloutky, máslo a vypracujeme hladké měkké těsto.

Rozdělíme je na poloviny a do jedné zapracujeme kakao.

Obě části zabalíme a uložíme aspoň na hodinu do chladu.

Z odpočatého těsta po částech vyválíme z každé barvy stejně silné válečky (cca 1,5 cm průměr) a nakrájíme je na stejně velké kousky.

Každý kousek zformujeme do kuličky a z té rukou uválíme tenký váleček.

Světlý a hnědý váleček dáme k sobě a omotáme je kolem sebe navzájem. Vzniklý "pletenec" opatrně přimáčkneme dlaní na vál a lehce poválíme, aby se oba válečky spojily do jednoho. Ohneme ho do tvaru rohlíčku a uložíme na plech s papírem na pečení.

Pečeme při 170°C 15 minut.

Ještě vlažné rohlíčky můžeme obalit ve směsi moučkového a vanilkového cukru.

Přidáno: 1.12.2019