Křehké dvoubarevné rohlíčky
Ingredience
300 g hladké mouky, 80 g moučkového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 200 g másla, 2 žloutky, 1 lžíce kakaa
na obalení: 8 lžic moučkového cukru, 1 sáček vanilkového cukru
Postup
Na vál prosejeme mouku s moučkovým cukrem. Přidáme vanilkový cukr, žloutky, máslo a vypracujeme hladké měkké těsto.
Rozdělíme je na poloviny a do jedné zapracujeme kakao.
Obě části zabalíme a uložíme aspoň na hodinu do chladu.
Z odpočatého těsta po částech vyválíme z každé barvy stejně silné válečky (cca 1,5 cm průměr) a nakrájíme je na stejně velké kousky.
Každý kousek zformujeme do kuličky a z té rukou uválíme tenký váleček.
Světlý a hnědý váleček dáme k sobě a omotáme je kolem sebe navzájem. Vzniklý "pletenec" opatrně přimáčkneme dlaní na vál a lehce poválíme, aby se oba válečky spojily do jednoho. Ohneme ho do tvaru rohlíčku a uložíme na plech s papírem na pečení.
Pečeme při 170°C 15 minut.
Ještě vlažné rohlíčky můžeme obalit ve směsi moučkového a vanilkového cukru.
Přidáno: 1.12.2019