Kynuté ořechové cukroví

Ingredience

300 g polohrubé mouky, 200 g másla, 4-5 lžic vlažného mléka, 20 g čerstvého droždí, 50 g mletých ořechů
na obalení: moučkový cukr smíchaný s vanilkovým

Postup

Na vál prosijeme mouku.

Smícháme ji s ořechy a vyhloubíme důlek. Do důlku nalijeme mléko a rozdrobíme droždí.

Přidáme na kousky pokrájené máslo a rukama zpracujeme hladké těsto.

Ihned rozválíme a vykrajujeme libovolné tvary. Kousky klademe na plech vyložený papírem na pečení.

Na plechu je necháme asi půl hodiny kynout a pak vložíme do trouby vyhřáté na 200°C.

Upečeme dozlatova a ještě horké obalíme v cukru.

Kynuté ořechové cukroví

Přidáno: 25.11.2010