Lískooříškové cukroví

Ingredience

těsto: 200 g jemně mletých lískových oříšků, 170 g moučkového cukru, 1 vejce

krém: 125 g másla, 100 g salka, 1 lžíce rumu

čokoládová poleva na ozdobu

Postup

Oříšky, cukr a celé vejce zpracujeme rukama v měkké těsto.

Na vále posypaném moučkovým cukrem je rozválíme na tloušťku 3-4 mm a vykrajovátkem vykrájíme kolečka nebo oválky.

Pečeme na plechu s papírem na pečení při 160°C 15-20 minut. Po vytažení z trouby je necháme na plechu dojít.

Změklé máslo ušleháme do pěny, do které postupně po lžících zašleháme salko a rum.

Na polovinu upečených kousků nastříkáme cukrářským sáčkem krém a přikryjeme ho kouskem bez krému.

Nakonec cukroví ozdobíme rozpuštěnou polevou.

Přidáno: 21.12.2019