Mandlové koláčky
Ingredience
těsto: 330 g hladké mouky, 100 g moučkového cukru, 70 g jemně mletých mandlí, 200 g másla, kůra z půlky citronu
náplň: 125 g moučkového cukru, 4 žloutky, 125 g jemně mletých mandlí, 3-4 lžíce rumu
čokoládová poleva na ozdobu
Postup
Z uvedených surovin na vále vypracujeme hladké těsto a dáme na hodinu odpočinout do chladu.
Těsto rozválíme natenko, vykrájíme kolečka a upečeme (180°C, 8 minut).
Vychladlá kolečka slepujeme nádivkou a ozdobíme čokoládovou polevou.
Nádivka: žloutky s cukrem vyšleháme do husté světlé pěny. Vmícháme mandle a zředíme rumem tak, aby vznikla hmota, která půjde roztírat.
Přidáno: 21.12.2012