Mocca oválky

Ingredience

těsto: 320 g hladké mouky, 200 g hery, 1 vejce, 110 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 lžička mleté kávy
krém: 150 g másla, 70 g moučkového cukru, 1 lžička instantní kávy
poleva: 1 bílek, 4 lžíce moučkového cukru + podle potřeby, 0,5 lžičky mleté kávy

Postup

Na vále rukama zpracujeme hladké těsto. Rozválíme natenko a vykrajujeme oválky. Upečeme dorůžova (180°C, 6-7 minut).
Bílek s prosátým cukrem utřeme vařečkou do hladké bílé hmoty, podle potřeby cukru přidáme (záleží na velikosti bílku). Vmícháme kávu a ještě chvíli třeme.
Polovinu upečených vychladlých oválků potřeme polevou (nebo do ní namáčíme).
Změklé máslo s cukrem a kávou ušleháme do pěny, kterou slepujeme vždy jeden oválek s polevou a jeden suchý. Povrch můžeme libovolně ozdobit čokoládovou polevou nebo jiným zdobením.
1 dávka - 80 ks

Mocca oválky
Mocca oválky

Přidáno: 18.12.2008