Nadýchané perníčky s povidly
Ingredience
těsto: 650 g hladké mouky, 4 vejce, 400 g moučkového cukru, 1 lžíce perníkového koření, 1 lžíce skořice, 1 lžíce sody, 140 g medu, nastrouhaná kůra z 1 citronu
dále: povidla, rum, čokoládová poleva
Postup
Celá vejce, cukr, koření a sodu dáme do větší mísy a třeme vařečkou, dokud hmota viditelně nenabude na objemu (cca 15 minut).
Pak přidáme tekutý med, citronovou kůru a dobře promícháme.
Přidáme 420 g mouky, důkladně zapracujeme vařečkou, mísu přetáhneme potravinářskou fólií a necháme v chladu odpočinout přes noc.
Druhý den nasypeme zbytek mouky na vál, do ní vyklopíme těsto z předešlého dne a rukama důkladně mouku zapracujeme do těsta.
Rozválíme na půl centimetru, vykrajujeme kolečka (o průměru 3-4 cm) a na plechu vyloženém papírem na pečení upečeme do zhnědnutí (200°C, 5-6 minut).
Povidla rozmícháme s trochou rumu a slepujeme jimi perníčky po dvou.
Z jedné strany namáčíme do čokoládové polevy a necháme zaschnout, případně můžeme dozdobit drobnými ozdůbkami.
Na tuk jsem nezapomněla, opravdu do těsta žádný nepatří.






Přidáno: 12.12.2011