Ořechová srdíčka se žloutkovou polevou
Ingredience
těsto: 300 g hladké mouky, 100 g moučkového cukru, 120 g mletých vlašských ořechů, 240 g másla
náplň. 200 g meruňkové marmelády, 6-8 vrchovatých lžic mletých ořechů, 1 lžíce rumu
poleva: 4 žloutky, 150 g moučkového cukru, 1 lžíce rumu, 1 lžička citronové šťávy
Postup
Na vál prosijeme mouku s cukrem. Přisypeme ořechy a promícháme.
Přidáme na kousky pokrájené máslo a vypracujeme hladké těsto. Zabalené je necháme do druhého dne v ledničce.
Na pomoučeném vále těsto po částech rozvalujeme natenko a vykrajujeme srdíčka.
Pečeme je na plechu s papírem na pečení při 180°C asi 10 minut.
Cukr na polevu přesejeme, přidáme žloutky, rum, a důkladně vymícháme hladkou hustou polevu. Podle potřeby ji zředíme citronovou šťávou.
Polovinu vychladlých srdíček plejeme žloutkovou polevou a necháme ji zaschnout při pokojové teplotě.
Marmeládu smícháme s rumem a ořechy. Ořechů dáme tolik, aby vznikla hustá nádivka, která se dá mazat na srdíčka.
Náplní potřeme vždy jedno srdíčko bez polevy a přilepíme na ni srdíčko s polevou. Jemně přitiskneme.
Hotová srdíčka můžeme přizdobit čokoládovou polevou.
zdroj: NejRecept.cz
Přidáno: 12.12.2018