Pařížské tyčinky

Ingredience

těsto: 300 g mletých ořechů, 300 g moučkového cukru, 3 lžíce hladké mouky, 2 vejce
krém: 250 g másla, 1 vanilkový cukr, 3 vejce, 120 g krystalového cukru, 30 g kakaového prášku
čokoládová poleva

Postup

Na vále smícháme ořechy, cukr a mouku. Přidáme celá vejce a zpracujeme těsto.

Z těsta tvoříme válečky silné jako malíček, asi 5 cm dlouhé. Upečeme na plechu vyloženém papírem na pečení (160°C, cca 10 minut).

Do většího hrnce dáme vodu. Do něho posadíme menší hrnec tak, aby jeho spodní část byla ve vodě ponořená.

Vodu přivedeme k varu. Do menšího hrnce dáme cukr, kakao a celá vejce a ve vodní lázni (voda pomalu vaří) ušleháme hustý krém, trvá to asi 15 minut. Necháme vychladnout.

Máslo s vanilkovým cukrem vyšleháme do pěny. Pak po lžících vešleháme vychladlý vaječný krém a dobře našleháme.

Tyčinky položíme rovnou stranou nahoru a krém na ně nastříkáme.

Nakonec každou tyčinku namočíme krémem do čokoládové polevy. Skladujeme v ledničce.

Pařížské tyčinky
Pařížské tyčinky
Pařížské tyčinky
Pařížské tyčinky
Pařížské tyčinky
Pařížské tyčinky
Pařížské tyčinky

Přidáno: 22.12.2011