Slepované kokosky

Ingredience

100 g bílků, 200 g krystalového cukru, 1 lžička marmelády, 100 g kokosu, 2 lžíce strouhanky
linecká kolečka, vanilkový krém (nebo jiný podle chuti), pikantní marmeláda, čokoládová poleva

Postup

Bílky s cukrem dáme do menšího hrnce, ten vložíme do většího hrnce s vodou, postavíme na zapnutou plotýnku a mícháme, dokud voda není tak teplá, že v ní neudržíme prst.

Pak vmícháme marmeládu a kokos.

Vytáhneme z vodní lázně, přidáme strouhanku a dobře promícháme.

Na plech vyložený papírem na pečení tvoříme hromádky.

Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Jakmile kokosky zrůžoví, ztlumíme na 140°-150°C a dosušíme 10-15 minut.

Necháme vychladnout.

Na linecké kolečko vytvoříme krémem koužek a dovnitř vložíme trochu marmelády. Na tento základ posadíme kokosku a dáme ztuhnout do ledničky.

Dolní část cukroví namočíme až po horní okraj krému v čokoládové polevě a necháme ztuhnout.

1 dávka - 45 ks

Slepované kokosky
Slepované kokosky
Slepované kokosky
Slepované kokosky

Přidáno: 19.12.2010