Vanilkové rohlíčky mandlové
Ingredience
450 g hladké mouky, 150 g mletých mandlí, 80 g moučkového cukru, 330 g másla, 2 žloutky, 1 lžička vanilkového extraktu
směs moučkového a vanilkového cukru na obalení
Postup
Na vál prosijeme mouku s cukrem.
Přidáme mandle a promícháme.
Do důlku uprostřed dáme žloutky a vanilkový extrakt. Okolo rozmístíme na kousky nakrájené máslo.
Rukama vypracujeme hladké těsto. Zabalíme je a uložíme aspoň na hodinu (klidně do druhého dne) do chladu.
Z těsta po částech uválíme stejně tlusté válečky, rozkrájíme je na stejně velké kousky a z každého vytvoříme rohlíček.
Pečeme je na plechu s papírem na pečení (190°C, 6-7 minut).
Upečené rohlíčky necháme částečně vychladnout a ještě mírně teplé je obalíme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.
Přidáno: 9.12.2018