Vanilkové rohlíčky mistra cukráře
Ingredience
250 g hladké mouky, 100 g mletých ořechů, 70 g moučkového cukru, 2 žloutky, 200 g másla, 1 vanilkový lusk
moučkový vanilkový cukr na obalení
Postup
Na vál prosejeme mouku s cukrem.
Přidáme dřeň vyškrábnutou z vanilkového lusku, ořechy, na kousky pokrájené studené máslo a žloutky.
Rukama vypracujeme hladké měkké těsto, zabalíme je do fólie a uložíme do ledničky aspoň na dvě hodiny.
Odpočaté těsto rozkrojíme na čtvrtiny. Z každé části vyválíme stejně silný váleček, ty nakrájíme na stejně velké kousky a z každého uválíme rohlíček.
Pečeme je na plechu s papírem na pečení při 170°C cca 10 minut.
Ještě teplé rohlíčky obalujeme ve vanilkovém cukru a na rovné ploše necháme zcela vychladnout.
Přidáno: 5.12.2019