Vánoční slepované cukroví
Ingredience
těsto: 100 g polohrubé mouky, 200 g hladké mouky, 120 g vanilkového pudinkového prášku, 150 g moučkového cukru, 250 g másla, 2 žloutky, 50 ml pomerančové šťávy
na slepení: pikantní marmeláda
Postup
Z uvedených surovin zpracujeme na vále těsto. Necháme v chladu minimálně 2 hodiny uležet.
Rozválíme natenko, vykrajujeme libovolné tvary a klademe na plech s papírem na pečení.
Do poloviny kousků na plechu vykrojíme i středový otvor.
Pečeme při 180°C asi 7-8 minut. Hlídáme, jakmile uvidíme na prvních kouscích náznak růžovění okraje, vytáhneme.
Vychladlé slepujeme marmeládou.
zdroj: http://bonvivani.sk
Přidáno: 13.12.2014