Zdobená kávová kolečka

Ingredience

těsto: 200 g hladké mouky, 60 g moučkového cukru, 40 g jemně mletých mandlí, 1 lžička strouhané citronové kůry, 1 vanilkový cukr, 120 g másla, 1 vejce

krém: 150 g másla, 100 g moučkového cukru, 1 lžíce mleté kávy, 2 lžíce vařící vody, 50 ml kávového nebo vaječného likéru

na ozdobu: 150 g bílé čokoládové polevy, 30 g mléčné čokoládové polevy

Postup

Mouku prosejeme s moučkovým cukrem na vál. Přidáme mandle, citronovou kůru, vanilkový cukr, na kousky nakrájené máslo a vejce.

Vypracujeme těsto a zabalené je necháme aspoň hodinu (klidně do dalšího dne) odpočinout v chladu.

Těsto rozválíme na pomoučeném vále natenko a vykrajujeme kolečka. Pečeme je na plechu s papírem na pečení při 180°C cca 10 minut.

Změklé máslo ušleháme s cukrem. Kávu spaříme vodou, přidáme likér a vlažné zašleháme do krému.

Na polovinu koleček nastříkáme krém, přiklopíme zbylými kolečky a dáme ztuhnout do ledničky.

Ztuhlá kolečka máčíme z jedné strany do bílé polevy. Ještě než ztuhne do ní kápneme pár teček tmavé polevy a párátkem vytvoříme požadovaný vzorek.

zdroj: magazín Ona Dnes

Přidáno: 21.12.2020