Mandlová srdíčka

Ingredience

těsto: 250 g bezlepkové mouky Schär Mix C, 100 g jemně mletých mandlí, 1 sáček vanilkového cukru, 120 g moučkového cukru, špetka soli, 150 g másla, 3 žloutky, 1 lžička citronové kůry

krém: 100 g másla, 3 lžíce nutelly, hrstka jemně mletých mandlí, 1 lžíce rumu

dále: čokoládová poleva, kousek marcipánu

Postup

Z uvedených surovin zpracujeme na vále těsto, zabalíme a necháme aspoň dvě hodiny odpočinout v ledničce.

Po částech těsto rozválíme, vykrojíme srdíčka a upečeme na plechu s papírem na pečení (170°C, 5-6 minut).

Marcipán rozválíme a vykrajovátkem vykrájíme malá srdíčka.

Máslo s nutellou ušleháme do pěny, zašleháme rum a vmícháme mandle.

Srdíčka po dvou slepujeme krémem.

Z jedné strany je namočíme do čokoládové polevy, přilepíme marcipánové srdíčko a necháme zatuhnout.

zdroj: www.sladkosti.net (mírně pozměněno)

Přidáno: 19.12.2016