Ořechová gofio kolečka
Ingredience
těsto: 200 g kukuřičného gofia, 80 g moučkového cukru, 80 g mletých vlašských ořechů, 1 lžička skořice, 1 lžíce kakaa, 160 g másla nebo hery
krém: 100 g másla, 2-3 lžíce nutelly
dále: čokoládová poleva, půlky vlašských ořechů
Postup
Z uvedených suroviny zpracujeme na vále těsto. Zabalíme a necháme do druhého dne uležet v chladu.
Po částech těsto rozválíme natenko a vykrájíme kolečka.
Pečeme na plechu s papírem na pečení 6-7 minut při 180°C.
Vychladlé slepujeme krémem, který připravíme ušleháním másla s nutellou do pěny.
Slepená kolečka namáčíme jednou stranou do polevy a ještě před zatuhnutím přilepíme půlku ořechu.
Přidáno: 21.12.2016