Slepované cukroví bezlepkové
Ingredience
těsto: 175 g bezlepkové směsi Jizerka (použila jsem Mantler), 75 g moučkového cukru, špetka soli, 100 g tuku (použila jsem smetol), 1 vejce, půl lžičky jemně strouhané pomerančové kůry, višňový džem na slepení, kousek čokolády na dozdobení
poleva: prosátý moučkový cukr, citronová štáva, gelové potravinářské barvy
Postup
Z uvedených surovin vypracujeme hladké měkké těsto, zabalíme do fólie a uložíme na 2 hodiny do ledničky.
Těsto rozválíme na tloušťku 2-3 mm. Vykrajujeme jablíčka a hruštičky (nebo jiné tvary).
Pečeme na plechu s papírem na pečení při 170°C asi 7 minut.
Vychladlé slepujeme po dvou džemem.
Do přesátého moučkového cukru nalijeme citronovou šťávu a umícháme hladkou polevu. Obarvíme ji nažluto a namáčíme do ní hruštičky.
Pak do polevy dáme párátkem trochu červené barvy, párkrát promíchneme aby nebyla úplně rozmíchaná a namáčíme jablíčka.
Po zachnutí polevy dozdobíme rozpuštěnou čokoládou pomocí malého štětečku.
zdroj: http://www.sladkosti.net
Přidáno: 14.12.2014