Vanilkové rohlíčky bezlepkové
Ingredience
200 g mouky Schär Mix C, špetka soli, 100 g moučkového cukru, 100 g másla (hery, stelly, smetolu), 4 žloutky, 150 g jemně mletých vlašských nebo lískových ořechů, 1 sáček vanilkového cukru
směs moučkového a vanilkového cukru na obalování
Postup
Na vál přesejeme mouku s cukrem. Osolíme, smícháme s ořechy a vanilkovým cukrem.
Přidáme žloutky, na kousky pokrájený tuk a rukama vypracujeme hladké měkké těsto.
Zabalíme je a uložíme na několik hodin (nebo přes noc) do ledničky.
Z těsta po částech uválíme válečky, rozkrájíme je na stejné kousky a formujeme rohlíčky.
Pečeme na plechu s papírem na pečení asi 10 minut při 180°C.
Po vytažení plechu z trouby chvilku počkáme až rohlíčky zpevní a potom je obalíme ve směsi cukru.
zdroj: www.sladkosti.net (mírně upraveno)
Přidáno: 6.12.2016