Vanilkové rohlíčky bezlepkové

Ingredience

200 g mouky Schär Mix C, špetka soli, 100 g moučkového cukru, 100 g másla (hery, stelly, smetolu), 4 žloutky, 150 g jemně mletých vlašských nebo lískových ořechů, 1 sáček vanilkového cukru

směs moučkového a vanilkového cukru na obalování

Postup

Na vál přesejeme mouku s cukrem. Osolíme, smícháme s ořechy a vanilkovým cukrem.

Přidáme žloutky, na kousky pokrájený tuk a rukama vypracujeme hladké měkké těsto.

Zabalíme je a uložíme na několik hodin (nebo přes noc) do ledničky.

Z těsta po částech uválíme válečky, rozkrájíme je na stejné kousky a formujeme rohlíčky.

Pečeme na plechu s papírem na pečení asi 10 minut při 180°C.

Po vytažení plechu z trouby chvilku počkáme až rohlíčky zpevní a potom je obalíme ve směsi cukru.

zdroj: www.sladkosti.net (mírně upraveno)

Přidáno: 6.12.2016