Býčí oči

Ingredience

těsto: 165 g hladké mouky, 85 g moučkového cukru, 0,5 lžičky prášku do pečiva, špetka soli, 9 g kakaa, 2 žloutky, 85 g másla

krém: 60 g hořké čokolády, 60 g smetany ke šlehání, 1 lžička pšeničného nebo kukuřičného sirupu

dále: meruňková marmeláda, moučkový cukr

Postup

Na vál prosijeme mouku s práškem do pečiva, cukrem a kakaem. Přidáme sůl, žloutky, máslo a vypracujeme hladké měkké těsto. Zabalíme a uložíme na hodinu do ledničky.

Odpočinuté těsto na pomoučeném vále rozválíme na tloušťku 4 mm a vykrájíme kolečka cca 5 cm v průměru.

Skládáme je na plech s papírem na pečení.

Z poloviny koleček vykrojíme středy.

Pečeme při 175°C 10 minut.

Vychladlá kolečka slepujeme marmeládou, vždycky jedno celé a jedno vykrojené.

V kastrůlku přivedeme k varu smetanu se sirupem. Odstavíme a vsypeme na kousky rozlámanou čokoládu.

Jemně mícháme, až vznikne hladký lesklý krém.

Krémem naplníme dutiny a necháme vychladnout.

Nakonec můžeme přizdobit moučkovým cukrem.

Přidáno: 16.3.2016