Čokoládové kytičky
Ingredience
těsto: 300 g hladké mouky, 1 žloutek, 190 g másla nebo hery, 80 g moučkového cukru, 100 g nastrouhané čokolády na vaření
krém: 100 g másla, 100 g nutelly
dále: čokoládová poleva, čokoládové kuličky na ozdobu (nebo něco jiného)
Postup
Na vál prosijeme mouku a cukr. Přidáme všechno ostatní a zpracujeme těsto. Dáme na 1 - 2 dny do ledničky. Těsto rozválíme na pomoučeném vále natenko a vykrajujeme kytičky (nebo jiné tvary). Pečeme na papíře na pečení při 180°C asi 6 - 8 minut. Vychladlé slepujeme po dvou krémem a dáme ztuhnout do ledničky. Pak povrch namočíme do čokoládové polevy a libovolně dozdobíme.
Krém připravíme vyšleháním másla s nutellou do pěny.
1 dávka - cca 60 ks

Přidáno: 18.12.2007