Čokoládové rohlíčky

Ingredience

těsto: 200 g hladké mouky, 100 g moučkového cukru, 100 g čokolády na vaření, 160 g másla, 2 žloutky, 2 lžíce kakaového prášku
krém: 120 g másla, 1 lžíce rumu, 1 lžíce kakaového prášku, 30 g moučkového cukru, 125 ml mléka, 1 lžíce solamylu, 1 lžíce hladké mouky
poleva: 1 lžíce bílku, moučkový cukr, 1 lžička citronové šťávy, 1 lžička horké vody

Postup

Z uvedených surovin vypracujeme na vále těsto. Malé kousky vtlačujeme do suchých formiček a upečeme (160°C, cca 10 minut).

Mléko se solamylem a moukou svaříme na hustou kaši. Necháme vychladnout.

Máslo s cukrem ušleháme do pěny, zašleháme rum a kakao a nakonec po lžících uvařenou vychladlou kaši. Dobře vyšleháme.

Rohlíčky naplníme krémem.

Z bílku, citronové šťávy a prosátého moučkového cukru umícháme polevu, cukru tolik aby byla poleva hustá. Nakonec vmícháme po kapkách lžičku horké vody.

Polevou natřeme konce rohlíčků z horní strany.

Čokoládové rohlíčky
Čokoládové rohlíčky
Čokoládové rohlíčky
Čokoládové rohlíčky
Čokoládové rohlíčky
Čokoládové rohlíčky
Čokoládové rohlíčky

zdroj: paní Dana Kováčová

Přidáno: 22.12.2011