Francouzské řezy
Ingredience
těsto: 6 žloutků, 150 g moučkového cukru, 150 g másla, 150 g polohrubé mouky
náplň: 6 bílků, 220 g cukru krupice, 220 g pomletých ořechů, 1 lžíce kakaa
Postup
Oddělíme žloutky a bílky. Ke žloutkům přidáme moučkový cukr, změklé máslo a ušleháme na hladký jemný krém. Hmota šleháním zesvětlá a nabude. Pak vmícháme mouku a těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení.
Bílky s cukrem ušleháme na tuhý sníh. Do sněhu zlehka vařečkou vmícháme ořechy smíchané s kakaem.
Ořechovou hmotu rozetřeme na těsto na plechu.
Vložíme do trouby vyhřáté na 140-150°C a pečeme do jemného zezlátnutí povrchu (cca 45 minut).
Ještě teplé krájíme na čtverečky, měsíčky případně jiné tvary.
Máme-li malá vejce, použijeme jich radši sedm.






zdroj: paní Anna Doležalová
Přidáno: 15.12.2012