Jemné linecké cukroví
Ingredience
300 g hladké mouky, 200 g másla (hery, smetolu), 100 g moučkového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 1 žloutek, 1 lžička jemně nastrouhané citronové kůry
na slepení: pikantní marmeláda (rybízová, višňová)
Postup
Na vál prosijeme mouku s moučkovým cukrem. Přidáme vanilkový cukr, tuk posekaný na kousky, žloutek, kůru a vypracujeme hladké těsto. Těsto zbytečně dlouho nehněteme, čím méně ho zahřejeme rukama, tím lépe.
Hotové těsto zabalíme a uložíme do druhého dne do ledničky.
Těsto rozválíme natenko a vykrájíme libovolné tvary. Do poloviny kousků vypíchneme otvor.
Pečeme při 170°C cca 5 minut.
Vychladlé slepujeme marmeládou.
Přidáno: 17.12.2015