Kapučínové rohlíčky
Ingredience
50 g instantního kapučína (prášek) + 50 ml horké vody, 350 g hladké mouky, špetka soli, 100 g mletých vlašských ořechů, 100 g moučkového cukru, 200 g másla (nebo smetol)
na dokončení: čokoládová poleva
Postup
Kapučíno zalijeme horkou vodou, promícháme a necháme vychladnout.
Nalijeme je do mísy, přisypeme mouku se solí, cukr, ořechy, na kousky pokrájené změklé máslo a vypracujeme hladké těsto. Necháme je hodinu odpočinout při pokojové teplotě. Pokud ho děláme den dopředu, uložíme do ledničky a pak hodinu před použitím necháme ohřát při pokojové teplotě.
Z těsta po částech uválíme válečky, které rozkrájíme na stejné kousky.
Formičku vyložíme potravinářskou fólií a natlačíme do ní kousek těsta. Pomocí fólie ho snadno vyklopíme a uložíme na plech s papírem na pečení.
Pečeme při 180°C asi 10 minut.
Konce vychladlých rohlíčků namáčíme do rozpuštěné čokoládové polevy.
1 dávka - 65 ks (na fotkách jsou dvě dávky)







Přidáno: 30.11.2014