Křehulky

Ingredience

1 celé vejce, 5 žloutků, 280 g moučkového cukru, 1 lžička citronové šťávy, tuk na vymazání formiček

Postup

Do misky dáme celé vejce, přidáme žloutky, citronovou šťávu a přisypeme cukr. Elektrickým šlehačem ušleháme do husté světlé pěny (asi 5 minut).
Těsto lžičkou naléváme do vymazaných formiček. Dáváme ho do poloviny až tří čtvtin, při pečení křehulky hodně naběhnou.
Vložíme do trouby vyhřáté na 150°C a pomalu pečeme asi 10 minut. Pak snížíme teplotu na 50-60°C a dosušíme, cca 10-15 minut. Vytáhneme z trouby jednu a zkusíme jestli se dá vyklopit. Když ano, vytáhneme celý plech a křehulky vyklepneme z formiček. Pokud ještě ve formičce drží, necháme ještě chvíli sušit a pak zkusíme znovu.

Křehulky
Křehulky
Křehulky

zdroj: www.peceni.info

Přidáno: 3.12.2009