Krémové čokoládové pusinky
Ingredience
250 g hořké čokolády, 200 ml smetany ke šlehání, 2 lžičky instantní kávy, 2 lžíce kávového likéru, 150 g másla
linecká kolečka nebo malé kulaté sušenky, čokoládová kávová zrna
Postup
Smetanu přivedeme k varu. Odstavíme z plotny a nasypeme do ní kávu a na kousky rozlámanou čokoládu. Mícháme do rozpuštění.
Až máme zcela hladkou čokoládovou hmotu, přimícháme likér a za občasného zamíchání necháme vychladnout.
Do vychladlé hmoty přidáme na kousky nakrájené změklé máslo a šlehačem vyšleháme na hladký jemný krém.
Pomocí cukrářského pytlíku s ozdobnou špičkou nastříkáme krém na sušenky (použila jsem vanilkové věnečky) a ozdobíme kávovým zrnem. Uchováváme v chladu.
Přidáno: 22.12.2013