Linecké jahodové jazýčky
Ingredience
těsto: 350 g hladké mouky, 150 g moučkového cukru, 20 g vanilkového cukru, 250 g másla, 4 žloutky
dále: jahodová poleva (koupila jsem hotovou od Malátků, viz jiné odkazy), čokoládová poleva, jahodová marmeláda
Postup
Z uvedených surovin vypracujeme hladké těsto a necháme zabalené v chladu odpočinout aspoň hodinu.
Těsto rozválíme natenko a vykrájíme libovolné tvary.
Upečeme na plechu vyloženém papírem na pečení (180°C, cca 5-6 minut, podle tloušťky a velikosti kousků).
Polovinu polijeme jahodovou polevou a čokoládovou polevou ozdobíme.
Slepujeme jednu ozdobenou a jednu neozdobenou část jahodovou marmeládou.
1 dávka - 90 ks





Přidáno: 6.12.2010