Linecké jahodové jazýčky

Ingredience

těsto: 350 g hladké mouky, 150 g moučkového cukru, 20 g vanilkového cukru, 250 g másla, 4 žloutky
dále: jahodová poleva (koupila jsem hotovou od Malátků, viz jiné odkazy), čokoládová poleva, jahodová marmeláda

Postup

Z uvedených surovin vypracujeme hladké těsto a necháme zabalené v chladu odpočinout aspoň hodinu.

Těsto rozválíme natenko a vykrájíme libovolné tvary.

Upečeme na plechu vyloženém papírem na pečení (180°C, cca 5-6 minut, podle tloušťky a velikosti kousků).

Polovinu polijeme jahodovou polevou a čokoládovou polevou ozdobíme.

Slepujeme jednu ozdobenou a jednu neozdobenou část jahodovou marmeládou.

1 dávka - 90 ks

Linecké jahodové jazýčky
Linecké jahodové jazýčky
Linecké jahodové jazýčky
Linecké jahodové jazýčky
Linecké jahodové jazýčky

Přidáno: 6.12.2010