Lískooříškové hromádky

Ingredience

4 bílky, špetka soli, 280 g moučkového cukru, 280 g mletých lískových oříšků, celé oříšky

Postup

Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh.

Do sněhu zlehka vařečkou zamícháme nejdřív přesátý cukr a pak oříšky.

Na plech s papírem na pečení pokládáme malou lžičkou hromádky oříškové hmoty. Do každé hromádky zapíchneme celý oříšek.

Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme do zrůžovění.

Na plechu necháme vychladnout, pak snadno odloupeneme z papíru.

Lískooříškové hromádky
Lískooříškové hromádky
Lískooříškové hromádky
Lískooříškové hromádky
Lískooříškové hromádky
Lískooříškové hromádky

Přidáno: 13.12.2014