Mandlové sušenky
Ingredience
350 g polohrubé mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 125 g moučkového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 1 lžička citronové kůry, 250 g másla, 1 vejce, 100 g posekaných mandlí, cca 50 celých oloupaných mandlí, moučkový cukr na posypání
Postup
Na vále smícháme mouku s práškem do pečiva, moučkovým a vanilkovým cukrem a strouhanou citronovou kůrou.
Do důlku uprostřed rozklepneme vejce a okolo přidáme na kousky pokrájené máslo.
Zpracujeme hladké těsto.
Do těsta zapracujeme posekané mandle a zabalené je uložíme na hodinu do chladu.
Odpočinuté těsto rozpůlíme, z každé půlky vyválíme dlouhý váleček a nakrájíme na stejné malé kousky.
Z každého kousku vymodelujeme kuličku, trochu zploštíme a položíme na plech vyložený papírem na pečení.
Doprostřed každého kousku zapíchneme celou mandli špičkou dolů.
Upečeme do lehkého zrůžovění (180°C, cca 10-12 minut).
Upečené posypeme cukrem.
Přidáno: 5.12.2010