Marcipánové melounky
Ingredience
150 g polotučného sušeného mléka, 150 g moučkového cukru, 3 lžíce oleje, 3 lžíce vody, 1 lžička mandlového aroma, potravinářské barvy, kousek čokolády
Postup
Mléko s cukrem prosejeme, přidáme olej, vodu, aroma a důkladně propracujeme na hustou hmotu.
Rozdělíme ji na tři různě veliké části tak, aby se velikostí lišily jen malinko.
Největší část obarvíme na červeno, prostřední na zeleno, nejmenší část necháme neobarvenou.
Z červené hmoty vymodelujeme kuličky velikosti většího ořechu.
Neobarvenou hmotu rozdělíme na tolik částí, kolik máme červených kuliček. Bílou hmotu rozválíme na placičku a červenou kuličku do ní zabalíme.
Stejným způsobem zablíme bílé kuličky do zelené hmoty.
Každou zelenou kouli rozkrojíme ostrým nožem na čtvrtiny.
Čokoládu zahřejeme (v mikrovlnce nebo vodní lázni) a párátkem namočeným v čokoláde naznačíme zrníčka.




Přidáno: 28.9.2012