Maryšky

Ingredience

1.těsto: 150g hladké mouky, 50g moučkového cukru, 100g másla, 1 žloutek, 1 vanilkový cukr, citronová kůra
2.těsto: 250g moučkového cukru,50g kakaa, 50g másla, 30g mletých ořechů, 3 lžíce rumu a trochu citronové kůry
poleva: 200g prosátého moučkového cukru, 2 lžíce vařící vody, 4 lžíce citrónové šťávy
rybízová marmeláda na slepení, ořechy na ozdobu

Postup

Vypracujeme těsto, necháme hodinu v chladu odpočinout. Vyválíme a vykrajujeme malá kolečka. Na vymazaném plechu upečeme do růžova. Upečená, vychladlá kolečka potřeme marmeládou a na každé položíme stejně velké nepečené kolečko z čokoládového těsta. To připravíme zpracováním surovin na čokoládovou hmotu. Vyválíme, vykrajujeme stejně velká kolečka a marmeládou spojujeme pečená a nepečená kolečka. Potřeme (nepečené) citronovou polevou, ozdobíme půlkou vlašského ořechu.

Maryšky

zdroj: www.cukrovi.kvalitne.cz.

Přidáno: 26.12.2006