Medové trubičky

Ingredience

těsto: 170 g hladké mouky, 140 g moučkového cukru, 1 vejce, 40 g medu, 0,25 lžičky sody
dále: karamelový krém (klidně i jiný), čokoládová poleva

Postup

Vypracujeme těsto a necháme v chladu odpočinout. Rozválíme natenko a vykrajujeme kolečka o průměru 5-6 cm. Klademe je na plech s papírem na pečení.
Pečeme při teplotě cca 160°C do zezlátnutí. Je to za chviličku, třeba sledovat a hlídat. Postupně vytahujeme upečená kolečka z trouby špachtlí (po jednom) a okamžitě namotáváme na držátko vařečky. Na kraj horkého kolečka položíme vařečku, namotáme, přitlačíme spoj a trubičku z vařečky stáhneme. Vytáhneme z trouby další kolečko a opakujeme. Musíme pracovat velmi rychle, aby se kolečka nevysušila a při motání nepraskala. Proto je lepší dávat si na plech menší množství koleček (začínala jsem s osmi), dokud to nenatrénujeme a netroufneme si na víc (dá se i dvacet).
Hotové trubičky naplníme krémem a konce smočíme v rozpuštěné polevě (jde to i v opačném pořadí).
Použila jsem vykrajovátko 5 cm a bylo asi 80 trubiček.

Medové trubičky
Medové trubičky
Medové trubičky
Medové trubičky
Medové trubičky

zdroj: Hana Lamačová

Přidáno: 20.12.2009