Ořechové linecké
Ingredience
těsto: 560 g hladké mouky, 380 g tuku (máslo, hera,...), 150 g moučkového cukru, 2 žloutky, hrst mletých ořechů
dále: rybízová marmeláda nebo krém
Postup
Na vál prosijeme mouku, cukr, přidáme ostatní suroviny a zpracujeme těsto. Necháme odpočinout, nejlépe do druhého dne. Na pomoučeném vále těsto rozválíme na tenko (2 - 3 mm) a vykrajujeme libovolné tvary do páru. Klademe na plech vyložený papírem na pečení a v troubě vyhřáté na 180°C pečeme asi 5 - 6 minut. Upečené a vychladlé slepujeme marmeládou nebo krémem, případně libovolně dozdobíme.
1 dávka - cca 1150 g, 100 ks

zdroj: www.peceni.info
Přidáno: 2.12.2007