Ořechové štangličky

Ingredience

těsto: 250 g pomletých ořechů, 250 g moučkového cukru, 2 bílky, 1 lžička nastrouhané citronové kůry
poleva: 150 g moučkového cukru, 1 bílek, 1 lžíce citronové šťávy, 1 lžička rumu

Postup

Na vále smícháme ořechy s prosátým cukrem. Přidáme bílky, citronovou kůru a zpracujeme těsto. Je-li třeba, podsypáváme cukrem. Těsto necháme asi hodinu v ledničce vychladit.

Těsto z ledničky rozdělíme na tři části. Každou zformujeme do tvaru obdélníku a válečkem rozválíme na dlouhý pás tlustý asi půl centimetru, široký tak jak chceme dlouhé štangličky.

Rozválené těsto potřeme třetinou polevy a nakrájíme na pásky široké asi 2 cm (dobře se krájí rádlem na pizzu).

Jednotlivé pásky opatrně podebíráme nožem a klademe na plech vyložený papírem na pečení.

V troubě vyhřáté na 140-150°C pomalu upečeme dorůžova, asi půl hodiny.

Upečené necháme na plechu vychladnout.

1 dávka - 45 ks

Ořechové štangličky
Ořechové štangličky
Ořechové štangličky
Ořechové štangličky
Ořechové štangličky
Ořechové štangličky
Ořechové štangličky
Ořechové štangličky
Ořechové štangličky
Ořechové štangličky
Ořechové štangličky

podle http://varecha.pravda.sk

Přidáno: 7.12.2011