Sněhové kroužky

Ingredience

65 g bílků, špetka soli, 1 lžíce citronové šťávy, 140 g krystalového cukru, 1 rovná lžička kukuřičného škrobu

na ozdobení: čokoláda

Postup

K bílkům přidáme sůl, citronovou šťávu a začneme šlehat. Až vznikne bílý sníh, po lžících přidáváme a postupně zašleháváme cukr. Poslední lžíci cukru smícháme se škrobem a též důkladně zašleháme.

Ušlehaný sníh vložíme do cukrářského sáčku se špičkou a na plech s papírem na pečení nastříkáme kroužky.

Sušíme je 3-3,5 hodiny v troubě vyhřáté na 60°C s horkovzduchem nebo na 70°C bez horkovzduchu.

Usušené kroužky necháme vychladnout ve vypnuté pootevřené troubě.

Po vychladnutí je můžeme ozdobit čokoládou.

Přidáno: 18.2.2025