Sněhové kroužky
Ingredience
65 g bílků, špetka soli, 1 lžíce citronové šťávy, 140 g krystalového cukru, 1 rovná lžička kukuřičného škrobu
na ozdobení: čokoláda
Postup
K bílkům přidáme sůl, citronovou šťávu a začneme šlehat. Až vznikne bílý sníh, po lžících přidáváme a postupně zašleháváme cukr. Poslední lžíci cukru smícháme se škrobem a též důkladně zašleháme.
Ušlehaný sníh vložíme do cukrářského sáčku se špičkou a na plech s papírem na pečení nastříkáme kroužky.
Sušíme je 3-3,5 hodiny v troubě vyhřáté na 60°C s horkovzduchem nebo na 70°C bez horkovzduchu.
Usušené kroužky necháme vychladnout ve vypnuté pootevřené troubě.
Po vychladnutí je můžeme ozdobit čokoládou.
Přidáno: 18.2.2025