Vanilkové trubičky
Ingredience
těsto: 320 g hladké mouky, špetka soli, 3 žloutky, 250 g másla, 3 lžíce zakysané smetany
krém: 100 g vanilmixu, 300 g vody, 300 g zakysané smetany, 2 sáčky vanilkového cukru
moučkový cukr na posypání
Postup
Na vál prosijeme mouku se solí. Přidáme žloutky, smetanu a na kousky pokrájené změklé máslo. Rukama vypracujeme hladké těsto, v chladu necháme odpočinout do druhého dne.
Těsto po částech rozválíme a nakrájíme na proužky (2x20 cm). Namotáme na suché trubičky a skládáme na plech (není třeba vymazávat).
Při 190°C upečeme do lehkého zrůžovění (cca 15 minut).
Kovové trubičky vyndáme dokud jsou teplé.
Krém: vanilmix zalijeme vodou a ruční metličkou důkladně rozšleháme. Vmícháme smetanu a vanilkový cukr.
Krémem naplníme cukrářský pytlík a plníme vychladlé trubičky. Před podáváním pocukrujeme.






Přidáno: 12.11.2010